גיל 12. התבגרות. נשיות. מילים גדולות. האם גיל זה באמת משמעותי לנערות בימינו?
האם באמת קורה בו שינוי דרמטי ומשמעותי ? מה באמת משמעות בת המצווה חוץ ממסיבה book ומתנות?
אילו משמעויות וערכים נוספים רוצים בני המשפחה להקנות לנערה החוגגת בזמן הזה של חייה?
נפסע בסמטאות (יפו, העיר העתיקה ירושלים, נחלאות , תל אביב..) ונספר סיפורי נשים, נעצור בפינות קטנות ומיוחדות, ונשאל איך חיו ואיך חגגו נערות בנות מצווה לפני דורות ושנים? אילו מסורות ומנהגים אמונות ודרכי חיים עברו מאמותינו לבנותיהן במאות הקודמות.
נשאל גם מדוע בחרו בני- בנות המשפחה להביא את בת המצווה דווקא לכאן היום? מה המסרים הערכים שאתם רוצים להעביר דרך הסיור היום אל בת המצווה עם התבגרותה?
נוכל לעסוק גם במקומו של הלחם בעולם היהודי ובקשר בינו לבין נשיות והתבגרות. בחסד ובנתינה בנשים יוזמות מרפאות ויוצרות. ניפגש עם האתגרים שנפגשו עמם נערות מתבגרות עת רצו להגשים חלומות ולחיות חיים לא לגמרי שגרתיים .איך התמודדו עם הדילמות ואיך בחרו בין מסורת לשינוי בין צייתנות להגשמת חלומות בין צורך להשתייך לצורך בנאמנות פנימית ? נפגוש נשים שהעזו לפרוץ איסורי הורים, דעות קדומות ואמונות חברתיות ולהגשים את חלומותיהן- להיות יוצרות, רופאות משכילות, אמניות, יזמיות.
ומה עם נשים שבחרו בחירות לא מקובלות כמו לוותר על זוגיות או הורות למען ייעוד או שלא יכלו להגשים את חלומן ? לאורך הסיור ניגע בנושאים הקשורים להתבגרות כמו בחירה,אחריות, מחוייבות ,הגשמה, העצמה, חלום, תרומה.
ניתן לשלב טקס ברכות והעצמה לבת המצווה על ידי בני ובנות המשפחה החוגגים איתה.
אחרים כתבו:
"את מקסימה, מלאת ידע ומספרת סיפורים מופלאה. תודה לך על בוקר נפלא."
"מזמן לא הייתי בהדרכה מעניינת וכייפית כזו. הייתי ממשיכה איתך עוד ".
"זכות גדולה היתה לי לטייל איתך, יש לך כשרון, ידע ואת מלאת כריזמה שעשה לי את הסיור מעניין ועם רצון לעוד".
תמר, תודה רבה על חוויה בלתי נשכחת, על העומק של הידע שלך ,הנועם והמבט הייחודי ,אלו יחד עם הטעמים והמפגשים המיוחדים נתנו לנו חוויה יוצאת דופן, בלעדיך לא היינו יכולים לחוות ולהגיע לכל הפינות הקטנות והסיפורים המיוחדים (ליתר ההמלצות)