הרצאה
על הלחם ולא לבדו – כשרוח וחומר נפגשים
מסע מופלא של ניחוחות טעמים אמונות ומנהגים אל מקומו האינסופי של הלחם בתרבויות המקומיות בארץ הקודש וברחבי העולם..
מה הקשר בין אפיקומן ללידה קלה לולב ובין לשריפת חמץ? בין הפרשת חלה לפריון ורפואה שלמה? מדוע רוקדים החסידים עם חלה מעל ראש הזוג שרק נישא? מה באמת עושים בחדר הייחוד ואיך זה קשור ללחם?
מהו תפקידו של לחם בחתונה אתיופית וגרוזינית? מדוע אופים הרוסים לחמי מגדל לפסחא? ומדוע צובעים באדום את הביצה במרכז הלחם היווני? למה באמת לא אוכלים חמץ בפסח?
על ניסים שנעשו בלחם ובזכותו, על הנחתום המעיד על עיסתו, על הלחמים מיוחדים מלווים את כניסת השנה החדשה ואת חגיה. על הלחם שלא נזרק ועוד אינסוף .
מסע מרתק בין אינסוף מנהגים מסורות ולחמים מיוחדים לחג מועד ויומיום בתרבויות ובעדות השונות. מסע מופלא עם אינסוף סיפורים טקסטים ושיח.
אל מראה בצק תופח, אל התנור הרותח. ואל הטעמים הסיפורים והניחוחות המפעילים את כל החושים והזיכרונות.
ההרצאה מלווה בטעימות של מגוון לחמים.. ניתן לשלבה בסדנת אפיה
צפה בהמלצות ב: